Yaz Daha Bitmedi! Bahçe ve Balkon Dekorasyonunun Püf Noktaları

Yaz Daha Bitmedi! Bahçe ve Balkon Dekorasyonunun Püf Noktaları

Bize göre yazın en tatlı ayı hiç tartışmasız Eylül’dür. Havanın serinleyip şeker kıvamına geldiği, rüzgarın artık hafif hafif serinlettiği Eylül akşamlarında da balkon ve bahçe sefası yapmak gibisi yoktur. Siz de tam bahçe ve balkon insanıysanız ve yaz mevsiminin kaymağını yediğimiz bugünlerde, Pinterest’te görüp bayıldığınız bahçe ve balkon tasarımlarını kendi evinize taşımak istiyorsanız bu şahane ev dekoru fikirleri tam size göre demektir!

Yaz Daha Bitmedi! Bahçe ve Balkon Dekorasyonunun Püf Noktalar

İflah olmaz keyifçilere: Bohem hamaklar

Hafif esintili bir yaz akşamında kitabınızı ya da tabletinizi alıp bahçenizde / balkonunuzda kuracağınız bohem bir hamakta uzanmaktan daha iyi ne olabilir ki? Yaz boyunca bunaltıcı havadan korunmak için mecburen kapalı ve klimalı ortamlarda zaman geçirdikten sonra temiz havada hamak keyfi yapmayı bizce çoktan hak ettik! Siz de hamak görünce kendini otomatik olarak tatilde hissedenlerdenseniz, bahçenizdeki ağaçlara; balkon korkuluklarına ya da tavana monte edeceğiniz kancalara asacağınız bir hamakla hem mekanınızı güzelleştirebilir hem de dışarıda zaman geçirmek için kendinize muhteşem bir bahane yaratabilirsiniz. Eğer hamak asmak için uygun bir yeriniz yoksa pek çok yerden kolayca tedarik edebileceğiniz bir hamak standı edinebilirsiniz.

Yaz Daha Bitmedi! Bahçe ve Balkon Dekorasyonunun Püf Noktalar

"Dışarıda oturmak için akşamı beklemem" diyenlere: Kumaş tenteler

Yazın son demleri geldiğinde balkona, arka bahçeye ya da terasa çıkmak için ille de akşam saatlerini beklemek zorunda değilsiniz. Ama tabii balkon, teras ya da arka bahçenizde tembel ve keyifli bir öğleden sonra geçirmek için ihtiyacınız olan şeylerden biri de sizi güneşten koruyacak bir tente. Elbette yapı marketlerde satılan, branda kumaşından üretilmiş sıradan tentelerden bahsetmiyoruz! Bu noktada terasa ve arka bahçeye ruh katacak kendi el emeğinizle hazırlayacağınız kumaş bir tente çok daha güzel görünecektir. Hippi esintili neşeli kumaşlardan ya da doğal dokuma örtülerden yapabileceğiniz bu cosy görünümlü tenteler bu sezonun en beğenilen dekorasyon trendleri arasında.

Bahçe Tente

Ortamı bir anda ısıtan dekoratif aydınlatmalar

Balkon, teras ya da bahçe dekore edeceğiniz yer her ne olursa olsun, bu mekanlarda fener ya da sıralı led lambalar kullanmak ortamın atmosferini bir anda değiştirecektir. 2. el dükkanlarından ve bit pazarlarından bulabileceğiniz vintage gaz lambalarının yanı sıra yılbaşı ağacı süslerken kullanılan minik led lambalardan oluşan şeritlerle bile harikalar yaratmak mümkündür.

Dekoratif aydınlatma

Hem sofistike hem romantik: Şık mumluklar

Arka bahçe / balkon / terasınızda yemek yemekten hoşlanıyorsanız veya sık sık misafir ağırlıyorsanız buralarda alışılmış dekoratif objeler yerine tasarım mumluklar kullanabilirsiniz. Özellikle metal art esintili mumluklar kullanarak balkon ya da bahçenize bir anda cool bir hava katabilirsiniz. Hem yemek masanızda, hem balkon ya da bahçenin köşelerinde dilediğiniz ebatta mumla kullanabileceğiniz bu stil sahibi mumlukları Hoagard’ın mumluk koleksiyonunda bulabilirsiniz.

Balkonları da evin bir parçası haline getiren cool duvar aksesuarları

Son yıllarda özellikle Instagram ve Pinterest’teki dekorasyon hesaplarında gördüğümüz bahçe ve balkon dekorasyonları, artık neredeyse iç mekan dekorasyonlarını aratmıyor. Şık oturma grupları; el emeği göz nuru aksesuarlar, envai çeşit bitkiler ve aydınlatmalar derken insanın adeta balkon ve bahçede yaşayası geliyor! Eğer siz de büyük bir şehirde bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, balkon ve terasınızdaki soğuk ve beton çağrışımlı havayı dağıtmak için balkon / teras duvarlarında duvar panosu ve duvar süsü gibi aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Özellikle Hoagard imzası taşıyan ve ilhamını doğadan alan metal duvar aksesuarları balkon duvarları için son derece isabetli bir seçim olabilir.

The Prettier the Garden


Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.