Yaratıcılığı ve Verimliliği Arttıracak Ofis Dekorasyonu Fikirleri

Yaratıcılığı ve Verimliliği Arttıracak Ofis Dekorasyonu Fikirleri

Anketlere göre uyanık olduğumuz zamanın ortalama %57’sini ofiste çalışarak geçiriyoruz. Bu da demek oluyor ki ofiste harcadığımız zaman, hem evde hem de dışarıda sosyalleşerek geçirdiğimiz zamana açık ara fark atıyor!

Peki hayatımızın büyük kısmını "iş başında" geçiriyorken, sizce ofis dekorasyonu konusunu yeterince önemsiyor muyuz? İçinde zaman geçirdiğimiz mekanların, ruh haline ve üretkenliğe doğrudan etki ettiğine inandığımız için, Hoagard olarak bu yazımızda, ofislerimizi ve zihnimizi tazeleyecek şahane ofis dekorasyon fikirleri ile geldik.

Yaratcl ve Verimlilii Arttracak Ofis Dekorasyonu Fikirleri

İlham veren mottolar kullanın

Yoğun bir tempoyla çalışan ve işi gereği sürekli mesaiye kalmak durumunda olan herkes bazen Acı yok Rocky! minvalinde gaza getiren cümleler duymak ister. Yanımızda her an mental destek verecek bir yaşam koçu bulundurmayacağımıza göre, bu tarz bir motivasyonu gün boyunca depolamak için ofisin görünen bir yerine –tercihen masanın yaslandığı duvara- en favori motivasyon cümlenizi asın. Gün içinde bu cümleye maruz kalmak, zamanla bu cümlede anlatılmak isteneni daha iyi özümsemenizi sağlayacaktır. Görseldeki gibi ilham veren mottolar ve motivasyon cümleleri içeren metal duvar aksesuarları için Tipografi kategorimize göz atabilirsiniz.

Hoagard Work Hard Metal Deco

Bir "vizyon panosu" hazırlayın

Tam karşınızda sıradan bir duvar panosu ya da sadece işle ilgili hatırlatmalar içeren sıkıcı bir mantar pano kullanmak yerine, tamamen kendi vizyonunuzu ve hayallerinizi yansıtan kişisel bir vizyon panosu asın. Bu panoya kariyer hedeflerinizi, planladığınız seyahatleri ve sizi siz yapan güzellikleri anımsatan notlar ve görseller iliştirin. Bu panoyu gün boyunca görmek sizi hayallerinize ve amaçlarınıza her gün biraz da yaklaştırmaya yardımcı olur.

Vizyon panosu

Bitkileri etrafınızdan eksik etmeyin

Araştırmalara göre ofiste evcil hayvan veya bitki bulunması, çalışanların ofisle ve meslekleriyle daha derin bir duygusal bağ kurmalarını sağlıyor. Bu yüzden sabahları ayaklarınızın geri geri gitmemesi için masanızda ya da ofisin ortak alanlarında kalabalık yaratan dekoratif objeler kullanmak yerine zevkinize göre seçeceğiniz bitkiler yerleştirebilirsiniz. Monstera ve sukulent gibi dayanıklı ve uzun ömürlü bitkiler ofis için ideal olabilir. Bizim ofisimizde de 2 köpek bir papağan ve birçok bitki bulunuyor. :)

Ofiste bitki kullanımı

Hoş kokulu mumlar edinin

Çalışma alanında görsellik ne kadar önemliyse koku da aynı şekilde önemlidir. Çünkü bazı kokular insanda dikkati ve ilgiyi arttırırken, bazı kokular kişinin rehavete kapılmasını sağlayabilir. Bu yüzden ofis masanızda limon, bergamot, portakal gibi enerji veren kokular içeren mumlar kullanarak hem masanızı kişiselleştirebilir hem de duyularınızı harekete geçirebilirsiniz. Edineceğiniz bu aromatik mumları tasarım mumluklara yerleştirerek ortama daha cool bir hava da katabilirsiniz.

kokulu mum

Duvar dekorasyonunu işlevselleştirin

Duvar dekorasyonu evlerde sadece estetik kaygılarla yapılsa da söz konusu bir çalışma alanı olunca bu durum biraz değişebilir. Bu yüzden ofisin duvarlarını dekore ederken, şık bir duvar saati, şirket değerlerinizi içeren duvar panoları ve kurumsal renklerinizle tasarlanmış dekoratif ürünler içeren zengin bir gallery wall oluşturabilirsiniz.

Ofiste duvar dekorasyon


1 yorum


  • Mesut takaş

    0535 7965236 bize ilgili arkadaş ulaşırsa yeni bi projemiz var bilgi. Alışverişi yapmak isteriz ortak bi noktada anlaşır isek çalışmak isteriz.


Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.