Kadıköy’ün Çehresini Değiştiren Şahane Duvar Resimleri

Kadıköy’ün Çehresini Değiştiren Şahane Duvar Resimleri

İstanbul Anadolu yakasının en büyük semtlerinden Kadıköy’ün son yıllarda geçirdiği değişimi fark etmemek imkansız. Sokak kültürünün, gece hayatının; tasarımın ve özgür sanatın merkezi haline gelen Kadıköy aynı zamanda İstanbul’daki mural yani sokak sanatının da kalbinin attığı yer haline geldi. Özellikle de Kadıköy’ün eski Rum ve Levanten yerleşimi Yeldeğirmeni Mahallesi, bugün dünyaca ünlü mural sanatçılarının devasa eserlerine ev sahipliği yapıyor. İşte Kadıköy’den dünyaya göz kırpan, birbirinden şahane duvar resimleri!

Kadköyün Çehresini Deitiren ahane Duvar Resimleri

Mural İstanbul 2018’in en iyileri

Bu yıl 7.si düzenlenen ve Kadıköy Belediyesi’nin de destekleriyle her yıl pek çok ünlü mural artisti ağırlayan Mural İstanbul bu sene 20 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi Kadıköy’ün sokaklarına renkli ve bolca mesaj içeren dokunuşlar yapan sanatçıların çalışmaları arasında en çok sevdiklerimiz şunlar oldu.

Kadıköy Yeldeğirmeni

Bu yıl 7.si düzenlenen Mural İstanbul’un en fazla ses getiren eserlerinden biri de Brezilyalı sanatçı Arlin Graff’a ait. Ayrılıkçeşmesi Tren İstasyonu’na çok yakın bir konumda bulunan bu resimde, geometrik çizgiler ve neon renk kullanımı dikkat çekiyor. Ayrıca Arlin Graff bu eserinde kullandığı gibi grafiksel hayvan figürlerini sıkça kullanması ile tanınıyor.

Arlin Graff

Mural İstanbul 2018 kapsamında ortaya çıkan en iyi duvar resimlerinden biri olan ve Kadıköy İtfaiye Sokağı’ndaki bir binanın üzerinde bulunan “Beautiful Journey” Artez Online imzasını taşıyor. Yakın zamanda kaybettiği ve tam 11 sene birlikte yaşadığı köpeği Iuna’ya ithaf ettiği bu resim için Artez’e yakın bir arkadaşı da modellik yapmış.

Artez Online

Kadıköy’ün diğer unutulmaz mural’leri

Moda’daki “Kilise Sokağı” olarak da bilinen Hacı Şükrü Sokak’ta görebileceğiniz bu resim, aylardır La Casa De Papel hayranlarının Instagram profillerini süslüyor. Portre işleriyle ünlü graffiti ekibi ColorWagon tarafından 2018 yılının başında boyanan bu resim dizinin başrol oyuncularından Alvaro Morte yani El Professor’un bile dikkatini çekmeyi başarmış.

La Casa De Papel

Mural İstanbul 2017’nin Türk katılımcılarından The Writer Material’ın üç kişilik ekibinin elinden çıkan “Renassiance” isimli soyut ve bol renkli murali Tarihi Yel değirmeni Mahallesi’ndeki Reşitefendi Sokak üzerinde bulunan Bade Hotel’in yan duvarında görebilirsiniz.

Kadıköy Yeldeğirmeni

Mural İstanbul’un henüz bu denli büyük ses getirmediği ilk dönemlerinde Polonyalı sokak sanatçısı M-City tarafından boyanan ve bize göre İstanbul’un gelmiş geçmiş en iyi duvar resimlerinden biri olan bu resmi unutmak imkansız! Her an canlanıp gerçeğe dönüşecekmiş gibi duran bir distopya senaryosunu en iyi şekilde yansıtan bu resim, boyandığı binanın isle kaplanmış cephesiyle adeta kaynaşmış.

m-city ufo attack


Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.