Hoagard Felsefesi’ne Giriş 101: “Doğa bir kaçış yeri değil, yuvamızdır.”

Hoagard Felsefesi’ne Giriş 101: “Doğa bir kaçış yeri değil, yuvamızdır.”

İnsanın içindeki gerçek yaratıcılık en çok doğayı bir tatil yeri değil de gerçek bir “yuva” olarak algılamaya başladığında ortaya çıkar. İşte ilhamını doğadan alan bir marka olarak bizim hikayemiz ise doğanın muhteşem tasarım anlayışına daha yakından baktığımız noktada başladı…

Hoagard Felsefesine Giri 101: Doa bir kaç yeri deil yuvamzdr.

Hem aşk, hem ilham kaynağı

Doğanın sahip olduğu tasarım anlayışı öylesine kusursuz ve benzersizdir ki, her birimiz bir şeyleri güzelleştirmek için aslında hep onu taklit ederiz. Bir çiçeğin renklerinin, bir yılanın derisindeki eşsiz dokunun ya da bir geyiğin boynuzlarında kusursuz simetrinin çağlardır sanata ve görsel tasarıma ilham vermesi de işte tam bundan ileri gelir.

Tüm bunlardan yola çıkarak Hoagard olarak 2014 yılında, doğaya olan sonsuz aşkımızı, tasarladığımız metal hayvan figürleri ile dekoratif panolara dönüştürmeye başladık. Doğanın sanatçılara ve tasarımcılara verdiği ilhamın hayatın her alanına yayılması inancı ile başlayan bu tasarım süreci, bir anlamda doğaya duyduğumuz minneti ifade etmenin de keyifli bir yoluydu!

Hoagard Felsefesine Giri 101: Doa bir kaç yeri deil yuvamzdr.

Ağaçların ruhuna inanıyoruz!

Doğada bulunan her unsurun bir işlevi ve bir nedeni olduğu gibi bu unsurların aynı zamanda kendilerine has ruhu da vardır. Örneğin bir çakıl taşının sahip olduğu titreşim bir meşe ağacının yaydığı titreşimle asla aynı değildir. İşte ürün yelpazemize eklediğimiz ahşap tasarımlarımız da ağaçların insanı şifalandıran ruhuna olan inancımızdan doğdu. 

Bu noktada ilk işimiz ahşap ürünler tasarlarken sürdürülebilirlik adına neler yapabileceğimiz oldu. İşte bu yüzden doğanın bütünleştirici gücünü evinize taşıyan bu ahşap ürünleri üretirken, ormanların biyolojik çeşitliliğinin korunmasını ve ormancılığın sürdürülebilir şekilde yürütülmesini zorunlu kılan FSC Belgesi’ne sahip olan tedarikçilerle işbirliği yapmaya başladık.

Hoagard Felsefesine Giri 101: Doa bir kaç yeri deil yuvamzdr.

Her bir Hoagard, kedi ve kuşlara yuva demek!

Hoagard olarak yeryüzündeki tüm canlıların çok değerli ve özel olduğuna inanırız. Bu yüzden de içine 50x70 cm boyutundaki tasarımlarımızı koyduğumuz kutuları kuşlara; 70x100 cm boyutundaki tasarımlarımız için kullandığımız kutuları ise evsiz kedilere yuva olması için yeniden tasarladık. %100 geri dönüşümlü malzemelerden ürettirmiş olsak da bu kutuların bir şekilde doğaya gitmesine gönlümüz elvermeyince, bu kutuları nasıl daha verimli kullanabiliriz diye düşündük ve sonuç olarak ortaya Hoagard Kedi ve Kuş Evleri fikri çıktı! 

Hoagard Felsefesine Giri 101: Doa bir kaç yeri deil yuvamzdr.

Yaptığımız özel tasarım sayesinde, Hoagard ürününüzü kutusundan çıkardıktan sonra, bu kutuyu çöpe ya da geri dönüşüm kutularına atmak yerine, kutunun üzerinde yer alan baskılardan kesip birleştirerek minik dostlarımıza şirin yuvalar yapılabilmesini sağladık. Özellikle kışın karlı ve soğuk günlerinde vücut ısılarını korumakta zorlanan kedi ve kuşları hayata bağlayacak bu proje ile doğaya duyduğumuz minneti biraz da olsa ifade edebildiysek ne mutlu bize!

Hoagard Felsefesine Giri 101: Doa bir kaç yeri deil yuvamzdr.


4 yorum


  • HÜSEYİN MERSİN

    KUTULARI ÇÖPE ATMAK YERİNE MİNİK CANLILARA SICAK BİR YUVA OLMASI İÇİN DÜŞÜNCENİZ OLAN PROJEYİ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE TEBRİK EDERİM👏👏👏👏👏👏


  • Burcu M

    Merhaba, biz Hoagard ile 2016 yılında tanıştık. Kendi evimize alışveriş yaptığımız gibi arkadaşlarımıza da çeşitli hediyeler aldık. Çünkü burada herkese göre bir parça mutlaka var.Hoagard, o yıla göre ürün yelpazesini ciddi anlamda genişletti,güzelleştirdi. Bence doğanın doğallığını baz almaları ve birebir ilgileri onları daha da iyi yerlere taşıyacak. Takipdeyiz Hoagard!


  • Gülay uyan

    Ne kadar ince bir düşünce tebrik ederim.


  • Adile Pabağa

    Bende 3 kedi var binada yasayanlarda var bu kedi evlerinden nasıl alabilirim acaba geri dönüş yaparsanız sevinirim :)şimdiden teşekkür ederim.


Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.