Film ve Dizilerde Görüp Dekorasyonuna Bayıldığımız 7 Mekan

Film ve Dizilerde Görüp Dekorasyonuna Bayıldığımız 7 Mekan

Eğer dekorasyona, film ve dizilerdeki iç mekanların güzelliğiyle sarhoş olup diyalogları kaçıracak kadar meraklıysanız sizin için derlediğimiz bu çok şahane 7 dizi ve film mekanına mutlaka göz atmalısınız!

 Not: Her ne kadar vermemeye çalışsak da içeriğimiz minik de olsa spoiler içerebilir! 😊

Call Me By Your Name

Mendl’s Bakery / The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson’ın iç mimari ve sanata ne kadar meraklı bir yönetmen olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Bu yüzden de filmlerinde kendine özgü bir tasarım evreni yaratan ve kurgu mekanlar oluşturmaktan çekinmeyen Anderson’ın şahane filmi The Grand Budapest Hotel’de kullandığı nadir gerçek mekanlardan olan Mendl’s Bakery hayran olunmayacak gibi değil! Almanya’nın Dresden kentinde bulunan tarihi bir pastane olan Mendl’s art deco ve art nouveau tarzlarının eşsiz bir birleşiminden oluşuyor.

Mendl's Bakery

Carrie’nin dairesi / Sex and the City

Eğer sıkı bir Sex And The City hayranıysanız Carrie Bradshaw’ın New York usulü, mini minnacık salaş apartman dairesini büyük ihtimalle en az kendi eviniz kadar benimsemişsinizdir. Dizi boyunca son derece salaş, dağınık ve bakımsız haliyle gördüğümüz apartman dairesinin Sex And The City Movie’deki renove edilmiş haline bayılmamak imkansız! Mavi renk teması, vintage mobilyalarla modern eşyaların bir arada kullanılması ve duvarları süsleyen gallery wall tasarımları ile dairenin son hali, tüm zamanların stil ikonu Carrie Bradshaw’a yaraşır hale gelmişti.

Carrie Bradshaw's house

Ormanın içindeki nefis ev / Ex Machina

Ex Machina filminde görüp aşık olduğumuz bu ev, yapay bir set ya da görsel efektlerle oluşturulmuş kurgu bir mekan değil! Norveç’in Valldalen bölgesinde bulunan Juvet isimli bir otel olan bu mekan, doğayla tam entegre hale getirilmiş modern minimal bir tasarım vahası gibi. Taş duvarları, çerçevesiz sonsuzluk hissi veren pencereleri ve her yanını süsleyen dekoratif ürünler ile bu otel "gerçek olamayacak kadar" güzel ve stil sahibi.

Ex-Machina

Jules Ostin’in mutfağı / The Intern

The Intern filminde Anne Hathaway’in canlandırdığı Jules Ostin karakterinin mutfağı, İskandinav stilinin tüm huzurunu bünyesinde barındırıyor. Özellikle duvarlarına, aydınlatmalarına ve açık raf ünitelerine bayıldığımız bu mutfak yeni ve uygulanabilir ev dekoru fikirleri arayan herkesi ilham verebilir.

The Intern Movie

Mia’nın evi / La La Land

Baştan sona bir sempati geçidi olan La La Land filminde Emma Stone’un canlandırdığı Mia karakterinin Los Angeles’taki neşeli evini unutmak ne mümkün. Filmin genel atmosferini yansıtan renkleri, geometrik desenleri ve retro izler taşıyan salon dekorasyonu ile gönüllerimizi fetheden bu şık ev evinde yenilik yapmak isteyenlere fikir verebilir.

La La Land

Sophia’nın ofisi / Girlboss

Netflix’in en sürükleyici dizilerinden Girlboss’ta Sophia karakterinin bir depodan dönüştürerek kurduğu ofisi, son yıllarda hızla yükselen loft tasarımlarına güzel bir örnek. Ahşap dekor ve metal sarkıt lambaları ile endüstriyel dekorasyona olan aşkımızı depreştiren bu güzel ofis, stil sahibi bir mekan yaratmak için ille de büyük paralar harcamanın zorunlu olmadığını bir kez daha hatırlatıyor.

Girlboss

Edip’in salonu / Ufak Tefek Cinayetler

Geçtiğimiz kışa damgasını vuran yerli dizi Ufak Tefek Cinayetler sürükleyici senaryosunun yanı sıra, karakterlerin kıyafet seçimleri ve dizinin çekildiği mekanlar sayesinde de fazlaca ilgi gördü. Hikayenin odağında 4 ana karakterin yaşadığı site Sarmaşık ve bu sitedeki ultra lüks evler olsa da bizim dizideki favori mekanımız kesinlikle Edip’in yaşadığı yüksek tavanlı Beyoğlu apartmanı. Son derece ferah ve leb-i derya özellikli bir mekan olan bu evin vitraylı camlarına, retro mobilyalarına ve birbirinden zevkli duvar panosu seçimlerine bakmaktan kendimizi alamıyoruz.

Ufak Tefek Cinayetler


Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.