Evde Ürkütücü Rüzgarlar Estirecek 6 Halloween Dekorasyon Fikri

Evde Ürkütücü Rüzgarlar Estirecek 6 Halloween Dekorasyon Fikri

Yıllarca Hollywood filmlerinde görüp görüp imrendiğimiz Halloween, yani bizdeki adıyla Cadılar Bayramı nihayet bizim topraklarımıza da intikal etmiş bulunuyor!

Kaynağını her yıl 31 Ekim’de ölülerin dirilmesine ve dirilen bu ruhlarının bir gün boyunca dünyada özgür kalmasına olan inançtan alan bir Kelt geleneği olan Halloween, bugünlerde resmen bir şölene dönüşmüş durumda. Ekim ayının son haftası boyunca ajandaları Halloween temalı partiler ve mağaza vitrinlerini balkabakları doldururken, biz de bu ürkütücü ve bir o kadar eğlenceli geleneği ev dekorasyonuna taşımanın 6 basit yolunu araştırdık.

cadılar bayramı

Duvarlarda ürkütücü tablolar ve aksesuarlar kullanın

Boş duvarlarda DIY duvar süsü ve duvar aksesuarları kullanabileceğiniz gibi, siyah renkli metal duvar aksesuarları veya gotik / old school çizimlerden oluşan duvar panosu seçimleri ile evinize anında karanlık bir hava katabilirsiniz. Duvarlarda kullanacağınız bu tarz pano ve süslerin üzerine, şaka mağazalarından ya da internetten kolayca temin edebileceğiniz sprey formundaki yapay örümcek ağlarından uygulayarak görünümü daha da ürkütücü bir hale sokabilirsiniz!

Evde Ürkütücü Rüzgarlar Estirecek 6 Halloween Dekorasyon Fikri

Bal kabaklarından yaratıcılığınızı esirgemeyin

Surat şeklinde oyulmuş balkabaklarının içine mum ve led ışık yerleştirmek iyi hoş ama balkabaklarını çok daha yaratıcı şekilde kullanarak Halloween dekorunuzda stilinizi konuşturmaya ne dersiniz? Bunun için ihtiyacınız olan şeyler: Düzgün formlu irili ufaklı balkabakları; siyah, beyaz ve gold renkte boyalar ve tabii ki bol miktarda hayal gücü!

balkabağı

Yaratıcı kapı süsleri tasarlayın

Halloween ruhunu henüz eve girmeden hissetmek istiyorsanız dış kapınızda Halloween’in o kasvetli ve korkutucu havasına uygun bir kapı çelengi kullanabilirsiniz. Bunun için dekoratif obje satan mağazalardan edineceğiniz klasik kapı çelenklerini boyayıp modifiye edebileceğiniz gibi, kuru dal ve çalılarla hazırlayacağınız %100 el yapımı kapı çelengine Halloween’e dair figürler ekleyebilirsiniz.

kapı süsü

Kuru kafa figüründen şaşmayın

Halloween temasının olmazsa olmazlarından biri de kuru kafa figürüdür. Bu yüzden de evinizi Halloween partisine hazırlarken bir köşeyi mutlaka ama mutlaka kuru kafalara ayırın! Mesela duvarlarda kuru kafa figürü içeren siyah renkli metal art objeler kullanabilir ya da odanın bir bölümünde duran konsol gibi mobilyaların üzerini irili ufaklı kuru kafa heykelcikleri ile süsleyebilirsiniz.

Evde Ürkütücü Rüzgarlar Estirecek 6 Halloween Dekorasyon Fikri

Gotik tarzı cömertçe kullanın

Bize göre Halloween temalı ev dekorasyonu için en uygun stillerden biri de Gotik – Viktoryan stilidir. Yırtık / yıpranmış görünümlü tüller; bordo ya da siyah renkli kadife kumaşlar ve katedral tasarımlarını andıran şamdan ve mumluklar hem gotik hem de cool Halloween temasını oluşturmak için yeter de artar!

Evde Ürkütücü Rüzgarlar Estirecek 6 Halloween Dekorasyon Fikri

Davet masalarında Adams Ailesi etkisi yaşatın

Şöyle Adams Ailesi’nin her gece oturduğu şatafatlı sofraları aratmayan bir Halloween sofrası kurmak isterseniz masanızda klasik masa örtüleri / Amerikan servisler yerine siyah tüller; taze çiçekler yerine sprey boya ile tamamen siyaha boyanmış yapay güller ve bu kasvetli havayı tamamlayacak gösterişli şamdanlar kullanabilirsiniz.

Evde Ürkütücü Rüzgarlar Estirecek 6 Halloween Dekorasyon Fikri


Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.