Evde Instagram'lık Bir Köşe Yaratmanın Püf Noktaları

Evde Instagram'lık Bir Köşe Yaratmanın Püf Noktaları

İtiraf edelim; yaptıkları şiir gibi ev dekorasyonları ile kalpleri çalan bazı Instagram hesaplarına biz de fena halde bayılıyoruz! Peki bu bakanı bir daha baktıran dekorasyon fikirleri gerçek hayatta da uygulanabilir mi yoksa sanal alemin bir illüzyonu mu dersiniz? İşte evde Instagram influencer’larını aratmayacak hoşlukta bir köşe yaratmanın 5 basit adımı!

İpucu #1: Önce bütçenizi oluşturun

Söz konusu ev dekorasyonu olunca yapılacakların da harcanacak paranın da sınırı yoktur. Ancak her konuda olduğu gibi dekorasyonda da esas kıymetli olan dev bütçeler harcamadan büyük farklar yaratmaktır. İşte bu yüzden evdeki Instagram köşenizi oluşturmaya başlamadan önce mutlaka bir bütçe yapın. Bütçeyi ne kadar dar tutarsanız tutun, el emeği; eşya dönüştürme, çeşitli DIY teknikleri ve ikinci el alışverişlerle büyük dönüşümlere imza atabileceğinizi unutmayın. DIY konusunda kendine hiç güvenmeyenler bile YouTube videolarını dikkatlice izleyerek kendilerinin bile şaşıracağı değişimlere imza atabilirler, bizden söylemesi!

İpucu #2: Temanızı & hikayenizi belirleyin

Kabul edelim birbiriyle uyumlu mobilyalar ya da aksesuarlar her zaman insana heyecan vermez. Çünkü iç mekan tasarımları - tıpkı giysi kombinleri gibi - arkasında bir hikaye barındırmazsa tek düzelikten öteye geçemez. Bu yüzden evdeki Instagram köşenizi yaratmaya başlamadan önce, Pinterest’teki örneklerden ya da basmakalıp tasarımlardan ziyade kendi hikayenize yoğunlaşın. Örneğin seyahat etmek en büyük tutkunuzsa kendinize keşif temalı benzersiz bir köşe yaratabilir ve bu köşeyi - elbette karmaşa yaratmadan - dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Yok ben sadelikten ve zamansızlıktan şaşmam diyorsanız da önerimiz şu: Duvar rengi ve mobilyalarla asla modası geçmeyecek bir fon oluşturup bu nötr fonun üzerine zamanın ruhunu yansıtan stil sahibi dekoratif objeler serpiştirebilirsiniz.

İpucu #3: Renk paleti konusunda titiz davranın

İster ton sür ton ister kontast; ne tarz bir renk kullanımı tercih ederseniz edin renk paleti seçimi konusunda planlı davranmayı ihmal etmeyin. Örneğin devamlılık ve derinlik hissi veren ton sür ton renk paletleri seçmek, özellikle oluşturacağı köşede fotoğraf ve video çekmeyi düşünenleri çok mutlu edebilir. Daha fazla alternatif ve temanızla en çok yakışacak renk paleti görmek için Pinterest’te gezinebilir ya da Pantone’nin sosyal medya hesaplarından bolca ilham alabilirsiniz.

İpucu #4: Ortamdaki ışığı doğru analiz edin

Ortamın ışığı da dekorasyon konusunda en az mobilya, renk ve aksesuar seçimi kadar önemlidir. Bu yüzden Instagram köşenizi oluştururken güneş ışınlarının yumuşak bir açıyla düştüğü köşeleri tercih edebilir ya da böyle bir imkanınız yoksa doğru perde seçimi ile gün ışığının dozajını ayarlayabilirsiniz. Yine köşenizde kullanabileceğiniz sıcak görünümlü led şeritler ve lambaderler de atmosferin şıklığına fazlasıyla katkıda bulunacaktır.


İpucu #5: İşe mutlaka biraz sanat karıştırın

Dekorasyon uygulamanız tamamlandığında “Hayaller – Hayatlar” benzeri bir görüntü ile karşılaşmamak için işe mutlaka biraz sanat karıştırın. Yani duvarlarda el çizimi duvar panoları; metal wall art tarzında duvar aksesuarları ya da sanatsal resimler ya da minimalist tarzda seramik aksesuarlar; el dokuması kırlentler ve kafanızdaki hikaye ile örtüşen her türlü tasarım objeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.