Bahar Dekorasyonu ile Evi Daha Sade ve Ferah Hale Getirmenin 5 Pratik Yolu

Bahar Dekorasyonu ile Evi Daha Sade ve Ferah Hale Getirmenin 5 Pratik Yolu

21 Mart tarihinden itibaren artık resmen ilkbahar mevsimine adım atmış bulunuyoruz! O halde siz de elinizdeki sıcak çikolatayı; üzerinizdeki kıştan kalan depresyon hırkasını yavaşça yere bırakın ve evinizi bahara hazırlama işine girişmeden önce bu yazıya mutlaka göz atın.
Ev tekstillerini hafifletin
Bahar ve yaz aylarında açık tutulan pencere ve balkon kapıları ile evler ister istemez toz ve polenlere her zamankinden daha açık hale gelir. Bu yüzden bu dönemde kışlık halıları, kalın fon perdeleri ve benzeri ev tekstillerini kullanmak çok iyi bir fikir olmayabilir. Bahar ve yaz aylarında üzerinde toz birikimine müsait olmayan daha ince ve kolay temizlenir halı ve perdeler tercih etmek bahar ve yaz ayları boyunca konfor ve sıcak havalara yakışan hafif bir görünüm sağlayabilir.
Salon bitkileri kullanın
Baharın gelişi ile birlikte özellikle salon dekorasyonlarında çokça kullanılan biblo, heykel ve benzeri dekoratif ürünler yerine gösterişli salon bitkilerini kullanabilirsiniz. Yeşil renkleri ile ortamın enerjisini yükselten ve hava kalitesini yükselten salon bitkileri ile uygulayabileceğiniz birbirinden güzel dekorasyon fikirleri için urban jungle trendi yazımıza da göz atabilirsiniz.
Dolap ve çekmeceleri gözden geçirin
Baharın hissettirdiği en güzel şeylerden biri de “fazlalıklardan kurtulma” ve “arınma” hissidir! Bu hissin tazeleyici etkisinden daha fazla yararlanmak için bahara girerken gardırop ve çekmeceleri gözden geçirmek harika bir fikir olabilir. Bahsettiğimiz bu gözden geçirme kapsamında birkaç yıldır kullanmadığınız eşyaları bağışlamak / dönüştürmek için kenara ayırıp dolaplarınıza nefes aldırabilirsiniz.
Duvarlara biraz “renk” katın
Duvar dekoru deyip geçmeyin! Çünkü iyi planlanmış ve zevkli bir duvar dekorasyonu evin havasını tümden değiştirecek kadar güçlü olabilir. Örneğin evinizin duvarlarını ışığı daha iyi yansıtan açık renklere boyadıktan sonra marine tarzında gallery wall tasarımları yapabilir ya da tertemiz duvarlarınıza doğa çağrışımlı metal deco tarzı duvar aksesuarları asabilirsiniz.
duvar dekoru kombinasyonu
Kullanmadığınız eşyaları dönüştürün
Hoagard Deneyim Ambarı’ndan bahar arifesinde bir hafifleme önerisi daha: Kullanmadığınız ya da yıpranmış mobilyalarınızı başka amaçlarla kullanılacak şekilde dönüştürerek evde yenilik rüzgarları estirebilirsiniz. Örneğin eski bir şifonyeri boyayıp üzerine uygun bir ayna kombinleyerek şık bir dresuara dönüştürebilir ya da eski mutfak masanızın ayaklarını değiştirerek balkon kahvaltılarının vazgeçilmezi haline getirebilirsiniz. Bu konuda tek limit elbette yaratıcılığınız olacaktır!
Bonus: Balkon ve teraslar için işlevsel çözümler üretin
Bahara özel dekorasyon fikirlerinden bahsederken balkon ve terasları es geçmek olmazdı. Balkon ya da terasınızı bahara hazırlamak için öncelikle bu püfür püfür mekanların duvarlarına el atarak balkon / teras duvarlarını cıvıl cıvıl renklere boyayabilirsiniz. Yine balkon keyfine daha fazla alan açmak için dış mekanlar için uygun dolaplardan edinerek ortalıkta duran ıvır zıvırı bu dolaplarda saklayabilirsiniz.

Yorum Yaz

Yorumlarınız onaylandıktan sonra paylaşılmaktadır.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.